Η σαλάμι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αλλαντικά στην Ιταλία και κυρίως στην Καλαβρία, όπου ξεχωρίζει για το έντονο κόκκινο χρώμα και την πικάντικη γεύση της. Παράγεται αυστηρά από τον ώμο και την κοιλιά του χοίρου, στα οποία προστίθεται το λαρδί, όλα ψιλοκομμένα ξεχωριστά και στη συνέχεια αναμειγμένα μαζί με την προσθήκη μπαχαρικών που είναι χαρακτηριστικά των Καλαβρέζικων αλλαντικών, όπως πιπέρι, τσίλι και άγριο μάραθο. Ο κιμάς τοποθετείται σε έντερο και δένεται χειροκίνητα για να σχηματίσει την κλασική "κλωστή σαλάμι". Η ωρίμανση γίνεται σε χώρους με ελεγχόμενη υγρασία και θερμοκρασία για τουλάχιστον 45 ημέρες. Συνιστάται ως ορεκτικό και ως συστατικό για πρώτα πιάτα (π.χ. Ζυμαρικά φούρνου).
Κατηγορία: Καλαβρέζικα αλλαντικά
Βάρος: 300/350
Βάρος: 0.300 kg
Συστατικά: Χοιρινό κρέας, Αλάτι, Φυσικά αρώματα και μπαχαρικά
Ζάχαρα: Δεξτρόζη και σακχαρόζη
Αντιοξειδωτικά: E301
Συντηρητικά: E250-E252